Puijon Torni

Aktiviteetit

Puijon alue tarjoaa upeat puitteet jokaiselle liikkujalle. Hyppyrimäet, metsien kuntopolut, hiihtoladut sekä Puijon kuuluisat portaat tuovat liikkumisen ilon osaksi jokaisen arkea. Puijon urheilukeskus sijaitsee luonnonsuojelualueen yhteydessä Kuopion kaupunkikeskustan tuntumassa.

Talvella Puijo on Kuopion talviurheilun keskus kansainvälisine kisoineen, mäkihyppyharjoituksineen ja hiihtolatuineen. Kesällä Puijo on monipuolinen liikunta- ja virkistysalue tarjoten upeiden kunto- ja luontopolkujen lisäksi kiintosuunnistusrastit, frisbeegolf -kentän sekä merkityt reitit maastopyöräilyyn. Voit myös tehdä retken Puijonsarven laavulle, pakkaa vain eväät mukaasi.

Puijon Urheilulaakson reunassa sijaitsee Puijon pesäpallostadion. Urheilulaakso on toiminut monien tapahtumien näyttämönä ja sillä on tärkeä merkitys Kuopion kaupungille suurtapahtumien tapahtumapaikkana.

Tule nauttimaan metsämaisemasta ja luonnon rauhasta vain muutaman kilometrin päässä keskustasta!

Aktiviteetteja Puijolla

Palvelut

Puijon palvelut tuovat iloa kaikille. Vieraile tornin ala-aulan matkamuistomyymälässä  ja käy katsomassa Puijon suuret vierailijat: hirvi, karhu ja sudet.

Konttilan aitan Puijon luonto –näyttely ulkoilu- ja latukahviloineen on hyvä lähtöpaikka vaikka koko perheen luontoretkelle.

Talviaikaan Puijon hiihtostadionilla toimii suksihuolto- palvelu APC Ski, kesällä voit huollattaa siellä polkupyöräsi.

Alueella tarjoaa majoitusta Hotelli Savonia. Puijon Hiihtoseura on aktiivinen toimija alueella hiihto- ja mäkihyppykouluineen sekä kilpailutapahtumineen.

Konttilan tila

Savolaistorppa Konttila on kotieläintila sekä ulkoilu- ja latukahvila Puijolla. Konttilan tila järjestää opastuskierroksia ryhmille Puijon alueella.
Lue lisää

Hotelli Savonia

Hotelli Savoniassa majoitut edullisesti lähellä luontoa. Kuopion keskusta, kaupunginteatteri ja Musiikkikeskus sijaitsevat parin kilometrin päässä hotellista.
Varaa

APC Ski suksi- ja polkupyörähuollot

APC Ski toimii Puijon hiihtostadionilla. Liikkeestä voit vuokrata ja ostaa murtomaahiihtovälineitä ja huollattaa pyöräsi kuntoon.
Tutustu

Puijon Hiihtoseura

Puijon Hiihtoseuran tavoitteena on kannustaa jäseniään ja muitakin pohjoissavolaisia harrastamaan talviurheilua.
Löydä lajisi