Puijon Torni

Puijon torni on auki 1.1.2019 alkaen

Syksyllä 2018 perustettu Puijon kehittämisyhdistys on tehnyt sopimuksen kaupungin kanssa Puijon tornin toiminnan pyörittämisestä. Tornia pidetään auki seitsämänä päivää viikossa. Kahvilatoiminta on jo käynnissä ja matkamuistomyymälä pyritään käynnistämään alkuvuoden aikana.

Sopimus tässä vaiheessa syyskuuhun saakka

Kuopion kaupunki etsii parhaillaan yrittäjää pyörittämään Puijon tornin toimintoja. Koska toimintaa ei kuitenkaan haluttu missään nimessä keskeyttää etsintävaiheen ajaksi, aloittivat Kuopion kaupunki ja Puijon kehittämisyhdistys loppuvuodesta neuvottelut siirtymäajan toimintojen varmistamisesta tornissa. Neuvottelut johtivat sopimukseen, jonka myötä Puijon kehittämisyhdistys pyörittää Puijon tornin palveluita syyskuun loppuun saakka.

“Yhdistyksemme perustettiin, koska haluamme olla mukana kehittämässä Puijon alueen vetovoimaa ja elinvoimaisuutta. Tässä vaiheessa se tarkoittaa Puijon tornin toimintojen turvaamista”, kertoo Puijon kehittämisyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Pakkala. 

Puijon torni on auki seitsemänä päivänä viikossa. Lippujen hinnat ovat samat kuin aiemminkin.

Puijoa viedään eteenpäin yhteistyön voimalla

Puijon kehittämishdistyksen perustivat syksyllä 2018 alueen nykyiset yrittäjät ja keskeiset toimijat. Yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Jaana Pakkala kertoo yhdistyksen taustoista.

”Puijolle kaivataan lisää sisältöä ja tapahtumia eli perusteita tulla tänne. Toisaalta Puijon markkinointi kaipaa yhtenäisyyttä ja potkua. Tähän tarpeeseen haluamme tuoda lisäpanoksen ja koemme ajan olevan oikean, koska Puijon kehittäminen on nyt kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Me keräämme kokemuksia ja kuuntelemme herkällä korvalla mitä ihmiset Puijolle toivovat”.

Hotelli Savonian yrittäjä Tatu Naamanka on yksi yhdistyksen perustajajäsenistä ja myös hän on  halukas antamaan panoksensa Puijon kehittämiseen.

”Haluamme olla aktiivinen toimija Puijolla. Alueen toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen on tässä avainasemassa ja haluamme esimerkillämme innostaa muita mukaan”, Naamanka kertoo.

Puijon tornin toimintojen pyörittäminen on yhdistyksen toiminnan alkuvaiheessa iso ponnistus, mutta jatkossa toimintaa kehitetään aktiivisesti ja tarkoitus on huomioida laajasti Puijon alueita ja toimintoja.

Kuopio tunnetaan Puijosta

Kuopio tunnetaan Puijosta, jonka kruununa seisoo Puijon torni. Torni on maamerkki, joka Kuopioon saavuttaessa erottuu jo kaukaa. Puijo on ainutlaatuinen luontoalue, jota kaupunki ympäröi. Puijon torni sijaitsee siten käytännössä keskellä kaupunkia vain parin kilometrin päässä kuuluisasta Kuopion torista. Mäen harjalla seisovasta tornista avautuvat poikkeuksellisen laajat ja kauniit näkymät Kuopion kaupungin yli suomalaiseen järvimaisemaan. Näitä maisemia käy vuosittain ihailemassa yli 80 000 ihmistä.